De kosten zijn natuurlijk helemaal afhankelijk van jullie wensen. Het prijskaartje scheelt enorm per land en per trouwlocatie. Ook is het afhankelijk van het aantal gasten en de overige wensen die jullie hebben. Veel mensen denken dat een bruiloft in het buitenland veel duurder is dan een bruiloft in Nederland of België. Dit is gelukkig niet waar. Trouwen in het buitenland zorgt voor extra kosten als de vliegtickets en de accommodatie. Daarentegen is het eten en drinken in het buitenland vaak weer veel goedkoper dan in Nederland. Ook maak je vaak andere keuzes als je in het buitenland trouwt. Wanneer je ervoor kiest in het buitenland te trouwen, kies je ook al snel voor een kleiner aantal gasten dan wanneer je in eigen land trouwt. Dit kan enorm schelen in kosten. Al met al kan een bruiloft in het buitenland zeker met een kleiner budget. Trouwen in het buitenland kan voor een groep van 30 gasten al vanaf 8000 euro.

Ook is het soms nodig om keuzes te maken. Bepaal samen wat je echt belangrijk vindt op jullie bruiloft en maak keuzes wat je wel of niet doet. Wees creatief, ken je bijvoorbeeld iemand die goed voor een groep kan praten? Vraag hem of haar om de ceremonie invulling te geven. Vind je het wettelijke trouwen minder belangrijk dan de symbolische ceremonie en de dag zelf? Dan kun je er ook voor kiezen om vooraf in Nederlands gratis te trouwen op maandag en de dag in het buitenland als echt trouwen te zien. En misschien ken je wel iemand die heel goed is met haar en jouw bruidskapsel kan doen. Blijven jullie tijdens de bruiloft op 1 locatie? Dan scheelt dit trouwvervoer. Ook kun je de keuze maken om zelf een bruidsboeketje samen te stellen in plaats van een kant en klaar bruidsboeket, ook dat scheelt vaak in kosten. Op deze manier kun je door creatief te zijn veel besparen.

Hebben jullie al een idee over het aantal gasten dat jullie willen uitnodigen? Hebben jullie al een locatie op het oog en jullie wensen duidelijk? Dan kan ik jullie een kostenplaatje sturen voor jullie ideale bruiloft. Om een beeld te krijgen van mogelijkheden voor bruiloften heb ik 2 voorbeelden gemaakt van trouwlocaties en de kosten die erbij komen.

Voorbeeld kostenplaatje 1

11.500,-

TotaalAantal gasten: 35
Land: Spanje
2 overnachtingen voor alle gasten
2x ontbijt
Welkomstdiner
Bruidsdiner
Feest inclusief hapjes, drankjes en DJ

Voorbeeld kostenplaatje 2

15.500,-

TotaalAantal gasten: 45
Land: Italië
2 overnachtingen voor alle gasten
2x ontbijt
Welkomstdiner
Bruidsdiner
Feest inclusief hapjes, drankjes en dj

Let op: Dit zijn slechts voorbeelden. Wij bieden trouwlocaties aan in verschillende prijsklassen. Wil je meer informatie over een trouwlocatie die jullie op het oog hebben? Neem dan contact met mij op.