Trouwen in het buitenland is voor veel mensen een droom. Maar wat kost een bruiloft in het buitenland nou eigenlijk? Natuurlijk zijn de kosten van trouwen in het buitenland afhankelijk van veel factoren. Het land waar jullie willen trouwen, de trouwlocatie, het aantal gasten en jullie wensen. Om toch een beeld te krijgen, vertel ik er hieronder meer over.

 

Trouwen in het buitenland duur?
Veel mensen denken dat een bruiloft in het buitenland veel duurder is dan een bruiloft in Nederland of België. Dit is gelukkig niet waar. Trouwen in het buitenland zorgt voor extra kosten zoals de vliegtickets en de accommodatie. Daarentegen is het eten en drinken in het buitenland vaak weer wat goedkoper dan in Nederland. Ook maak je vaak andere keuzes als je in het buitenland trouwt. Wanneer je ervoor kiest in het buitenland te trouwen, kies je bijvoorbeeld al snel voor een kleiner aantal gasten dan wanneer je in eigen land trouwt. Dit kan enorm schelen in kosten. Al met al kan een bruiloft in het buitenland zeker met een kleiner budget. Trouwen in het buitenland kan voor een groep van 30 gasten al vanaf 12.000 euro inclusief verblijf, eten en drinken, ceremonie en feest.

De gemiddelde kosten voor een buitenlandse bruiloft liggen iets hoger, namelijk tussen de 550 euro en 650 euro per persoon voor een bruiloft in Italië, tussen de 400 en 500 euro in Frankrijk en Spanje.

Let op, dit is echt een richtprijs! Er zijn dus ook locaties waar de kosten hoger of juist lager liggen.
Benieuwd welke locaties mogelijk zijn met jullie budget? Mail mij dan jullie budget, zodat ik jullie de mogelijkheden toe kan sturen.

Concessies doen
Een bruiloft in het buitenland kan zo uitgebreid als je zelf wilt. Soms is het nodig om keuzes te maken. Bepaal samen wat je echt belangrijk vindt op jullie bruiloft en maak keuzes wat je wel of niet doet. Overweeg bijvoorbeeld om met een kleinere groep te gaan of wees creatief bij het invullen van de bruiloft. Ken je bijvoorbeeld iemand die goed voor een groep kan praten? Vraag hem of haar om de ceremonie invulling te geven. Vind je het wettelijke trouwen minder belangrijk dan de symbolische ceremonie en de dag zelf? Dan kun je er ook voor kiezen om vooraf in Nederland gratis te trouwen op een maandag en de dag in het buitenland als echt trouwen te zien. En misschien ken je wel iemand die heel goed is met haar en jouw bruidskapsel kan doen. Blijven jullie tijdens de bruiloft op 1 locatie? Dan scheelt dit trouwvervoer. Ook kun je de keuze maken om zelf een bruidsboeketje samen te stellen in plaats van een kant-en-klaar bruidsboeket, ook dat scheelt vaak in kosten. Op deze manier kun je door creatief te zijn veel besparen.

Natuurlijk zijn de kosten ook afhankelijk van de kosten die jullie als bruidspaar op jullie nemen.
Want wat is nou eigenlijk gebruikelijk? Ook hier heb ik een blog over geschreven, die vind je hier.