Jullie hebben besloten te trouwen in het buitenland en hebben de perfecte trouwlocatie gevonden. Maar welke kosten neem je eigenlijk op je als bruidspaar? Kun je de gasten ook vragen om een bijdrage? Wat is hierin gebruikelijk?

Dit zijn vragen die mij regelmatig gesteld worden, maar het is lastig hier een eenduidig antwoord op te geven. Het is namelijk echt afhankelijk van wat jullie willen en kunnen betalen en of jullie ervoor openstaan om een bijdrage aan de gasten te vragen.

De meeste bruidsparen kiezen ervoor om de kosten voor een heel bruidsweekend op zich te nemen. Dat houdt in dat je het verblijf betaalt van 2 nachten, een welkomstdiner, eten en drinken op de bruiloftsdag zelf en een afsluitend ontbijt of brunch op de dag na de bruiloft. Gebruikelijk is dat de gasten hun eigen vervoer regelen.

Heb je een kleiner budget of wil je toch graag een grote groep uitnodigen voor jullie bruiloft? Het is ook zeker een optie om de gasten te vragen de kosten voor het verblijf op zich te nemen. Daardoor is er vaak veel meer mogelijk met een klein budget en kun je de droombruiloft regelen die jullie voor ogen hebben. Uiteindelijk hoor ik vaak dat gasten het heel speciaal vinden om een bruiloft in het buitenland mee te maken en ook bereid zijn om een deel te betalen. Wel is het belangrijk om dit op tijd duidelijk te maken, zodat de gasten weten waar ze aan toe zijn. Vind je het lastig om een bijdrage te vragen aan de gasten? Geef dan bijvoorbeeld aan dat jullie geen cadeau verwachten omdat het een cadeau is voor jullie als iedereen aanwezig is tijdens jullie bruiloft. Of peil van tevoren bij gasten die jullie er zeker bij willen hebben, wat ze ervan zouden vinden als jullie in het buitenland zouden trouwen en als jullie om een bijdrage zouden vragen.

Verder zullen de gasten het zeker waarderen wanneer je ze wat extra tips meegeeft. Veel gasten zullen voor of na de bruiloft er een paar dagen vakantie aan vastplakken. In dit geval is het leuk als ze wat tips krijgen over de omgeving en activiteiten die er te doen zijn. Kiezen jullie ervoor om de gasten zelf een accommodatie te laten boeken, of zelf de vluchten en autohuur te laten regelen? Maak dan een lijstje met accommodatie opties, tips voor het regelen van de autohuur ter plaatse etc.
Dit kan je doen via een trouwwebsite, gewoon in real life of via een app. Wisten jullie al dat er een app speciaal is voor bruiloftsgasten? Zo heeft Girls of Honour een app waar je de trouwdatum kan delen met een aftelklok, waar je de dagplanning op kan zetten en waar je de trouwlocatie kunt delen. Dat is meteen een plek waar je alle foto`s op kunt zetten na jullie bruiloft. Ook de gasten kunnen foto`s uploaden in de app. Echt een aanrader dus!

Benieuwd naar meer tips voor jullie bruiloft? Stuur mij een berichtje, ik deel graag mijn tips met jullie!