Droomplekje

Slenterend door de smalle straatjes van San Gimignano word ik langzaamaan een beetje verliefd op dit prachtige stadje. Terwijl we neerstrijken op een van de vele terrasjes van het stadje, denk ik aan de bijzondere villa waar we straks naartoe gaan. Het grote pluspunt is dat we er wandelend naartoe kunnen, deze villa ligt namelijk net buiten de stadsmuur.

Als we de gezellige drukte van het stadje verlaten hebben, komen we al snel aan bij de villa. Als eerste zien we het oudste gedeelte van het gebouw met zijn torentje. Wat is dit mooi! Het is even alsof je terug in de tijd gaat als je hier rondloopt. Terwijl we verder lopen naar het andere gebouw, waar een aantal appartementen zitten en het restaurant, is er iets dat mij heel erg gelukkig maakt.

Ik zie namelijk iets waar veel bruidsparen blij van zullen worden. Namelijk een pad midden door de tuin, tussen twee heggetjes door. Het pad is mooi verlicht en straalt echte romantiek uit. Hier zal het bruidspaar een perfecte entree maken, dat staat vast. Villa Palagetto ligt dan wel vlak naast het gezellige drukke stadje, daar is op deze locatie niks van te merken. Als je door de tuin loopt, langs de wijngaarden, voelt het alsof je middenin de natuur zit.

Ik kijk rond met een grote glimlach op mijn gezicht, dit overtreft al mijn verwachtingen.

Uitzicht vanaf kamer trouwlocatie Villa Palagetto in Toscane

Locatie & omgeving

Op 800 meter van het middeleeuwse stadje San Gimignano staat deze prachtige eeuwenoude agriturismo. De locatie bestaat uit een mooie oude boerderij en een middeleeuwse toren. Daarnaast heeft het een mooie tuin, een groot zwembad en een restaurant. De locatie beschikt over appartementen en kamers. Er is gratis parkeergelegenheid.

Het vliegveld van Florence ligt op 1 uur rijden van Agriturismo Palagetto.

Het vliegveld van Pisa ligt op 1 uur en 15 minuten rijden van Agriturismo Palagetto.

Aantal gasten

Villa Palagetto biedt in overnachtingsplaatsen voor 36 personen. Daarnaast kunnen er 10 extra bedden bijgezet worden. Uiteraard is het ook mogelijk om hier met een grotere groep te komen. In de omgeving zijn veel mooie agriturismo`s en hotels waar de overige gasten kunnen verblijven.

Hoofdgebouw trouwlocatie villa Palagetto in Italië
Zwembad en terras trouwlocatie villa Palagetto Toscane

Dinermogelijkheden

Of je voorkeur nou uitgaat naar een BBQ, een Pizza-Party of een mooi en chique gangendiner. Op deze locatie is alles te regelen.

Feest

Tot middernacht mag de muziek hard, daarna moet de muziek iets zachter gezet worden. Het feest mag wel gewoon doorgaan, zolang het niet te luid is.

Verlicht pad trouwlocatie Villa Palagetto Italië
Historisch gebouw trouwlocatie Villa Palagetto Toscane

De kosten

Het minimaal aantal nachten is 2 nachten in het laagseizoen en 3 nachten in het hoogseizoen.

Prijs gehele locatie, per nacht: € 2.700,-.
Prijs per extra bed: €30,- per nacht.

Deel deze droomplek

Trouwlocaties in de regio

Castello del Trebbio

Toscane, Italië

Villa Boscarello

Toscane, Italië

Castello di Petrata

Umbrië, Italië