Villa Palagetto

Droomplekje

Slenterend door de smalle straatjes van San Gimignano word ik langzaamaan een beetje verliefd op dit prachtige stadje. Terwijl we neerstrijken op een van de vele terrasjes van het stadje, denk ik aan de bijzondere villa waar we straks naartoe gaan. Het grote pluspunt is dat we er wandelend naartoe kunnen, deze villa ligt namelijk net buiten de stadsmuur.

Als we de gezellige drukte van het stadje verlaten hebben, komen we al snel aan bij de villa. Als eerste zien we het oudste gedeelte van het gebouw met zijn torentje. Wat is dit mooi! Het is even alsof je terug in de tijd gaat als je hier rondloopt. Terwijl we verder lopen naar het andere gebouw, waar een aantal appartementen zitten en het restaurant, is er iets dat mij heel erg gelukkig maakt.

Ik zie namelijk iets waar veel bruidsparen blij van zullen worden. Namelijk een pad midden door de tuin, tussen twee heggetjes door. Het pad is mooi verlicht en straalt echte romantiek uit. Hier zal het bruidspaar een perfecte entree maken, dat staat vast. Villa Palagetto ligt dan wel vlak naast het gezellige drukke stadje, daar is op deze locatie niks van te merken. Als je door de tuin loopt, langs de wijngaarden, voelt het alsof je middenin de natuur zit.

Ik kijk rond met een grote glimlach op mijn gezicht, dit overtreft al mijn verwachtingen.

Uitzicht vanaf kamer trouwlocatie Villa Palagetto in Toscane

Locatie & omgeving

Op 800 meter van het middeleeuwse stadje San Gimignano staat deze prachtige eeuwenoude agriturismo met een middeleeuwse toren. Daarnaast heeft het een groot zwembad en een restaurant.

De locatie bestaat uit twee verschillende delen, Palagetto di Sotto en Torre Palagetto. Palagetto di Sotto bestaat uit tweepersoonskamers en Torre di Palagetto bestaat uit appartementen. De bruiloften vinden plaats op Palagetto di Sotto, maar het is mogelijk om ook de kamers in Torre di Palagetto af te huren wanneer je met een grotere groep bent.

Het vliegveld van Florence ligt op 1 uur rijden van Agriturismo Palagetto.

Het vliegveld van Pisa ligt op 1 uur en 15 minuten rijden van Agriturismo Palagetto.

Aantal gasten

Palagetto di Sotto biedt in overnachtingsplaatsen 16 personen, eventueel uit te breiden tot 20 personen door extra bedden erbij te plaatsen.

Ben je met een grotere groep? Wanneer je ook de appartementen van Torre Palagetto afhuurt dan is er plek voor totaal 40 personen om te verblijven.

Deze locatie is geschikt voor intieme bruiloften tot maximaal 40 personen.

Hoofdgebouw trouwlocatie villa Palagetto in Italië
Zwembad en terras trouwlocatie villa Palagetto Toscane

Dinermogelijkheden

Of je voorkeur nou uitgaat naar een BBQ, een Pizza-Party of een mooi en chique gangendiner. Op deze locatie is alles te regelen.

Feest

Tot middernacht mag de muziek hard, daarna moet de muziek iets zachter gezet worden. Het feest mag wel gewoon doorgaan, zolang het niet te luid is.

Verlicht pad trouwlocatie Villa Palagetto Italië
Historisch gebouw trouwlocatie Villa Palagetto Toscane

De kosten

Op deze locatie geldt een minimum van 3 nachten.

Kosten van Palagetto di Sotto voor 3 nachten: €4500,- inclusief ontbijt voor 20 personen.

Kosten voor de gehele locatie voor 3  nachten: €13.500,- inclusief ontbijt voor 40 personen.

Real wedding

Deel deze droomplek

Trouwlocaties in de regio

Agriturismo San Galgano

Toscane, Italië

Borgo Castello Panicaglia

Umbrië, Italië

Castello del Trebbio

Toscane, Italië