l’Abbaye du Palais

Droomplekje

Een prachtige abdij, een idyllisch kapelletje, een mooie binnenplaats, een groot zwembad, een mooie tuin, mysterieuze ruïnes en een robuuste schuur. Deze plek stal onmiddellijk mijn hart.

Als ’s avonds de zon ondergegaan is en ik vol zit van een verrukkelijke maaltijd – oh wat ben ik blij dat ik van de kookkunsten heb mogen genieten van Saskia en Martijn –  loop ik nog even op het terrein voordat ik naar de kamer ga. De heldere hemel staat vol met fonkelende sterren. Om mij heen is het helemaal stil, wat een rust. Wat moet het er hier romantisch uitzien met een bruiloft, als de tuin mooi aangekleed is met decoratie en kaarsjes of lichtjes. De robuuste schuur waar heerlijk gedanst kan worden. Hier kan ik alleen maar van dromen…

Landhuis en ruïne van Trouwlocatie Abbaye du Palais in Frankrijk

Locatie & omgeving

l’Abbaye du Palais is een voormalig abdij in Thauron, die werd gesticht in het begin van de 12e eeuw. Van de oorspronkelijke gebouwen uit die tijd  zijn nog slechts mysterieuze ruïnes over. De locatie beschikt onder andere over 5,5 hectare tuin, park en bos en een verwarmd zwembad.

l’Abbaye du Palais ligt op ongeveer 8,5 uur rijden vanaf Utrecht.

Het vliegveld van Bordeaux ligt op ongeveer 3,5 uur rijden van l’Abbaye du Palais.

Aantal gasten

l’Abbaye du Palais biedt plaats voor 60 gasten. Zijn jullie met meer gasten? Op enkele kamers kan er eventueel een bed bijgeplaatst worden. Daarnaast hebben de buren een mooie gîte voor 12-14 personen. Alles bij elkaar kan er voor 80 gasten overnachtingen worden geregeld.

Dinersetting Abbaye du Palais
Schuur van trouwlocatie Abbaye du Palais

Dinermogelijkheden

Op deze locatie is veel mogelijk wat betreft de dinermogelijkheden. De eigenaren zorgen er altijd voor dat er culinair gegeten kan worden. Het ontbijt en de culinaire verzorging van kleine groepen en al hetgeen in het hoofdgebouw plaatsvindt doen ze zelf. Voor grotere groepen schakelen ze een van de lokale traiteurs in.

Feest

Op deze locatie hebben ze voor het feest een eindtijd van 01:00.

Ruïne verlicht bij trouwlocatie Abbaye du Palais in Frankrijk
Overzichtsfoto trouwlocatie Abbaye du Palais

De kosten

l’Abbaye du Palais is niet te boeken in het hoogseizoen voor bruiloften, dat zijn de maanden juli en augustus. De prijs voor 2 nachten is € 5.500,-.

Real wedding

Deel deze droomplek

Trouwlocaties in de regio

Château Barayre

Occitanie, Frankrijk

Domaine Ramonjavel

Lot-et-Garonne, Frankrijk

Château de Frétoy

Bourgondië, Frankrijk