Droomplekje

De zon staat hoog aan de hemel, honderden lampjes dansen in de wind. Franse bistrostoeltjes staan al klaar voor de ceremonie. Over een paar uurtjes staat het terras vol met mooi gedekte tafels. Het uitzicht is waanzinnig. Wat kun je je nog meer wensen? Ik heb een nieuw droomplekje gevonden!

Dit bijzondere droomplekje bestaat uit een ‘dorpje’ van verschillende locaties die een stukje bij elkaar vandaan liggen. Zodra ik mijn auto op de parkeerplaats zet komt Stefania enthousiast op mij afgelopen. Ze begint direct te vertellen over de bruiloft van vandaag, waarvoor alles gereed wordt gemaakt.

‘Dit is ons restaurant’, vertelt ze, ‘en ook de plek waar de bruiloft voor het grootste deel zich afspeelt’. Ik kijk mijn ogen uit, het romantische terras heeft een panoramisch uitzicht. Ik snap helemaal waarom dit de favoriete plek is van de meeste gasten die hier komen.

Na een bezoek aan de mooie accommodaties wandelen we terug over een prachtig pad langs de cipressen. Aan de ene kant van het weggetje zie ik mooie wijngaarden, aan de andere kant zie ik het heuvelachtige landschap met grote ronde hooibalen. Met een blij gevoel kijk ik om mij heen, dit is het echte Toscane!

Zwembad trouwlocatie Fattorie Santo Pietro in Toscane

Locatie & omgeving

Fattorie Santo Pietro is een ‘dorpje’ van accommodaties, gelegen op 10 minuten rijden van het middeleeuwse stadje San Gimignano. Het ‘dorpje’ bestaat uit een restaurant met een groot terras, met panoramisch uitzicht en groepjes accommodaties: een landhuis met kamers, 2 villa`s en een groep appartementen bij elkaar. Deze locaties liggen allemaal op ongeveer 5 à 10 minuten lopen bij elkaar vandaan.

Het vliegveld van Florence ligt op ongeveer 1 uur rijden van Fattorie Santo Pietro.
Het vliegveld van Pisa ligt op ongeveer 1 uur en 10 minuten rijden van Fattorie Santo Pietro.

Aantal gasten

Fattorie Santo Pietro biedt plaats aan maximaal 130 gasten. Maar ook voor kleinere groepen is deze locatie heel geschikt. Omdat alle locaties een stukje bij elkaar vandaan liggen, kun je gemakkelijk een deel afhuren, zoals het landhuis, de appartementen of de villa`s. Op deze manier heb je toch je eigen accommodatie en zul je geen last hebben van andere gasten op het landgoed.

Dinertafels Fattorie Santo Pietro trouwlocatie in Italie
Trouwen bij trouwlocatie Fattorie Santo Pietro in Italie

Dinermogelijkheden

Het restaurant ligt op ongeveer 10 minuten lopen van de accommodaties. Vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. Fattorie Santo Pietro biedt verschillende mogelijkheden voor het diner, evenals een lunch en welkomstdiner de dag voor de bruiloft.

Feest

Buiten mag het feest tot 00:30 uur duren. De meeste stellen kiezen ervoor om buiten te dineren en het feest binnen plaats te laten vinden. 

Bruiloft bij trouwlocatie Fattorie Santo Pietro in Italie
Infinitypool trouwlocatie Fattorie Santo Pietro in Toscane

De kosten

Er is een minimum aantal nachten op Fattorie Santo Pietro te boeken van 2 nachten voor de appartementen en de kamers en 3 nachten voor de villa’s.

De kosten voor de appartementen (75 personen) voor 2 nachten: € 8224,-
De kosten voor het landhuis (25 personen) voor 2 nachten: € 2762,-
De kosten voor de 2 villa’s voor 3 nachten (23 personen): €900,-

De kosten voor gebruik van het restaurant en de locatie: € 2684,-

Deel deze droomplek

Trouwlocaties in de regio

Castello del Trebbio

Toscane, Italië

Villa Boscarello

Toscane, Italië

Bijzondere trouwlocatie in Italië

Le Stonghe

De Marken, Italië