Droomplekje

Op het Franse platteland, op maar 8 uur rijden vanaf Utrecht, ontdekte ik het pareltje Domaine de Savigny. De typische sfeer van Frankrijk is direct voelbaar. De stijl maakt mij blij. Overal zie ik mooie authentieke details zoals de Franse luiken, oude koffers, lantaarns, een brocante kandelaar en oude voederbakken. Uiteraard ontbreekt de weidse tuin niet; hier is een mooi terras gemaakt waar je kan genieten van een lekker drankje. Terwijl ik rondloop, zie ik diverse plekken die perfect zijn voor de ceremonie of het diner. Wat dacht je van het diner tussen de eeuwenoude appelbomen met uitzicht op het heuvellandschap? En zie je jezelf al dansen in de robuuste oude schuur? Dromerig kijk ik om mij heen en ik begin automatisch te fantaseren over bruiloften die hier plaats zullen vinden.

Lantaarns in de bomen, veldbloemen in vaasjes op tafel, de drankjes staan klaar in het ijs in de oude voederbakken en in de tuin staat een mooie ceremoniesetting met houten klapstoeltjes. Je ziet direct dat de eigenaresse gevoel heeft voor styling. Ook voor jullie bruiloft zal ze er een plaatje van maken. En het fijne is dat op deze plek de authenticiteit echt bewaard is gebleven.

Met een tevreden gevoel nemen we afscheid. Hier komen we zeker nog eens terug!

Voorkant landhuis trouwlocatie Domaine de Savigny in Frankrijk

Locatie & omgeving

Domaine de Savigny ligt in de Nièvre (Bourgogne) in Midden-Frankrijk. Een prachtig authentiek domein tussen de groene heuvels. In de kamers van het oude manoir bevinden zich nu sfeervolle chambres d’hôtes, waar je heerlijk tot rust komt en geniet van de gastvrijheid. In het tuinmanshuis bevindt zich een ruime, karakteristieke gîte, waar je kunt genieten van een romantische vakantie. Rondom de gebouwen ligt de ruime parktuin met vijver, boomgaard en bankjes om te zitten en te genieten van het geweldige uitzicht.

Domaine de Savigny ligt op ongeveer 8 uur rijden vanaf Utrecht.

Aantal gasten

Domaine de Savigny biedt verblijf aan voor 15 personen maar dit kan uitgebreid worden tot 23 personen door extra bedden die erbij geplaatst kunnen worden.

Ben je met een grotere groep? Sinds kort heeft Domaine de Savigny een heuse wedding camping met prachtig ingerichte tenten.  Hierdoor zijn er nog eens 16 extra slaapplaatsen op de locatie.

Inclusief gebruik van extra bedden en alle tenten is er plek voor maximaal 39 gasten om te verblijven.

Deze locatie is geschikt voor bruiloften van 2 tot 65 personen.

Diner trouwlocatie Domaine de Savigny in Frankrijk
Lekker eten bij trouwlocatie Domaine de Savigny

Dinermogelijkheden

Een bruiloft is niet compleet zonder lekker eten. En zeker een bruiloft in Bourgogne mag niet voorbij gaan zonder een feestelijke maaltijd. En daarin is heel veel keuze. Denk bijvoorbeeld aan een BBQ met heerlijk Charolais vlees van de lokale slager, of een buffet vol lokale producten als patés, salades, chutneys, Franse kazen en worsten. Een uitgebreid diner met echte Franse gerechten of een brunch met onder andere homemade zoete en hartige versnaperingen.

Ook hierbij geldt: het eten moet passen bij jullie wensen. Van koud tot warm, van buffet tot uitgebreid diner. Op Domaine de Savigny wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van huisgemaakte producten en lokale leveranciers. Alles om ervoor te zorgen dat het jullie en jullie gasten aan niks ontbreekt. En daarbij komen natuurlijk mooie wijnen uit de streek op tafel.

Feest

Deze locatie heeft geen eindtijd voor het feest, het feest mag doorgaan tot diep in de nacht.

Tuin diner trouwlocatie Domaine de Savigny in Frankrijk
Overzichtsfoto trouwlocatie Domaine de Savigny in Frankrijk

De kosten

De huurprijs van 3 dagen en 2 nachten is €5500,-.

Deze prijs is inclusief:
– 2 Overnachtingen voor maximaal 23 personen.
– Privé gebruik van het domein ( de tuin met boomgaard, de stretchtent met prikkabels, het vakantiehuis en het manoir) vanaf dag van aankomst 14:00 tot dag van vertrek 15:00.
– Gebruik van aanwezige materiaal voor catering voor 65 personen.

Kosten wedding camping:
€ 150,- per tent, per nacht (4 tenten totaal)

Deel deze droomplek

Trouwlocaties in de regio

Château Barayre

Occitanie, Frankrijk

Domaine Ramonjavel

Lot-et-Garonne, Frankrijk

Château de Frétoy

Bourgondië, Frankrijk