Droomplekje

“Deze trouwlocatie is een droom”, roep ik enthousiast naar mijn reisbuddy, die aan komt wandelen met twee drankjes in de hand. Terwijl we met ons drankje bij het zwembad neerstrijken, vertel ik over alle mogelijkheden van deze locatie en over de prachtige bruiloften die hier plaats zullen vinden. Ik vertel over alle bijzondere plekken, met name over de parkachtige tuin rondom het kasteel, van waaruit je panoramische uitzichten hebt over de prachtige omgeving. Maar ook binnen is het prachtig. Het restaurant en de luxe kamers zijn erg mooi.

“En het allerleukste van deze locatie is dat de gasten telkens weer een nieuw plekje ontdekken”, vertel ik blij.

Zo is er een prachtig terras voor de pizzaparty, dat vaak wordt gebruikt voor het welkomstdiner. Daarnaast is er een andere plek voor de ceremonie, weer een andere plek voor de borrel en een prachtige plek voor het bruiloftsdiner. Zelfs het feest en het aansnijden van de bruidstaart is weer op een ander plekje. “Overal hangen lampjes en elke plek is al zo mooi van zichzelf dat er eigenlijk geen verdere aankleding of decoratie nodig is!”, vervolg ik. “Zelfs als ze regen voorspellen, hebben ze een mooie locatie, helemaal van glas en met schuifdeuren, zodat je toch nog het gevoel hebt lekker buiten te zijn.”

Ik neem nog een nipje van mijn ijskoude drankje en een gelukzalige zucht ontsnapt. Volgens mij is het onmogelijk om niet verliefd te worden op deze locatie.

Locatie & omgeving

Castello di Petrata is een luxe landhuis, gelegen in Umbrië. Het landgoed bestaat uit mooie hotelkamers, een restaurant, jacuzzi, zwembad en een tennisbaan. Rondom zijn mooie terrassen gelegen, met mooi uitzicht over de omgeving.

Het vliegveld van Perugia ligt op ongeveer 22 minuten rijden van deze locatie.
Het vliegveld van Florence ligt op ongeveer 2 uur en 10 minuten rijden van deze locatie.
Het vliegveld van Pisa ligt op ongeveer 2 uur en 50 minuten rijden van deze locatie.

Aantal gasten

Castello di Petrata bestaat uit een hotel (de kamers in het landhuis) en een glamping. In het hotel kunnen maximaal 60 gasten verblijven. Op de glamping is er nog eens plaats voor 40 gasten. Ben je met meer dan 100 gasten? In de directe omgeving liggen 3 agriturismo`s waar de overige gasten kunnen verblijven.

Dinermogelijkheden

Castello di Petrata beschikt over een eigen restaurant. Ze bieden een gastronomisch menu aan met goede wijnen. Naast het bruiloftsmenu kan ook een pizzaparty geregeld worden op deze locatie, evenals een poolparty met hapjes en drankjes.

Feest

Op deze locatie mag er buiten gefeest worden tot in de vroege uurtjes.
Er is geen tijdslimiet aan het feest.

De kosten

Het hoogseizoen loopt van mei t/m september.
De kosten in het hoogseizoen:
Doordeweeks: €11.000,-
Weekend: €13.000,-

Het laagseizoen is van oktober t/m april.
De kosten in het laagseizoen:
Doordeweeks: €9.000,-
Weekend: €11.000,-

De prijs voor de locatie is inclusief verblijf van 2 nachten voor 60 gasten, inclusief ontbijt, gebruik van alle faciliteiten en exclusief gebruik van de trouwlocatie. De glampingtenten zijn per tent te boeken. Wil je alle tenten boeken? Dan zijn de kosten €2.200,- voor 2 nachten.

Deel deze droomplek

Trouwlocaties in de regio

Castello del Trebbio

Toscane, Italië

Villa Boscarello

Toscane, Italië

Castello di Petrata

Umbrië, Italië