Droomplekje

Al vanaf het moment dat ik aangekomen ben, heb ik het gevoel dat ik in een sprookje terecht ben gekomen. Een kasteel, middenin de heuvels van Toscane! Ik kan mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en loop alvast even rond. Ik kom terecht op een van de mooiste terrassen die ik ooit gezien heb. Aan de ene kant kijk ik op naar het kasteel, terwijl ik aan de andere kant een prachtig uitzicht heb over het Toscaanse landschap. Boven het terras hangen allemaal lichtjes. Ik beeld mij in hoe het eruit moet zien als de zon ondergaat en alle lichtjes aangaan. Even blijf ik stilstaan en laat ik
mij betoveren…

Na de veelbelovende entree word ik hartelijk ontvangen en krijg ik een hele rondleiding. We lopen van de prachtige binnenplaats van het kasteel, waar de ceremonie doorgaans plaatsvindt, naar de mooie oude wijnkelders, waar de gasten uitgenodigd kunnen worden voor een wijnproeverij en een welkomstdiner. We wandelen langs het mooie terras, waar ik nu ook de binnenkant van het restaurant te zien krijg. Dit is nog eens een Plan B. Zelfs als het weer het niet toelaat om buiten te dineren dan heb je hier een sfeervolle en romantische plek voor het diner!

Uiteindelijk komen we aan bij de villa`s, die rondom het kasteeltje liggen. Wat een gezellige huisjes! En wat is het uitzicht ook vanaf hier weer mooi. Ik kijk blij om mij heen. Dit is het ultieme sprookje!

Foto’s: Gabriele Fani

Locatie & omgeving

Castello del Trebbio is gelegen in de heuvels van Toscane, in de omgeving van Florence. Het is een sprookjesachtige locatie, bestaande uit een kasteel, een restaurant met panoramisch terras en verschillende villa’s.

Het vliegveld van Florence ligt op ongeveer 40 minuten van deze locatie.
Het vliegveld van Pisa ligt op ongeveer 1 uur en 20 minuten rijden van deze locatie.

Aantal gasten

Castello del Trebbio bestaat uit verschillende villa’s, die afgehuurd kunnen worden. Alle villa’s bij elkaar bieden verblijf voor 51 personen. Ben je met een grotere groep? In de villa’s staan sofabanken die uitgeklapt kunnen worden, met deze erbij is er plek voor 65 personen. Natuurlijk is het ook mogelijk om overige gasten in de nabije omgeving onder te brengen in hotels of agriturismo’s. Deze locatie is geschikt voor groepen tot maximaal 85 personen.

Dinermogelijkheden

Castello del Trebbio beschikt over een sfeervol restaurant met een groot terras, waarbij je uitzicht hebt op het kasteel en over het mooie heuvellandschap.

Je hebt keuze uit verschillende menu’s, er is dus voor ieder wat wils.

Zijn jullie van plan om de gasten uit te nodigen voor een wijnproeverij of een welkomstdiner? Ook dit kan allemaal geregeld worden op deze locatie.

Feest

Natuurlijk kun je hier ook een feestje bouwen.
Het feest mag op deze locatie binnen doorgaan tot 2 uur in de nacht.

De kosten

De kosten zijn afhankelijk van het aantal villa’s dat je wilt afhuren. Als je alle villa’s afhuurt zijn de kosten € 11.950,- voor 2 nachten. Het is ook mogelijk om een deel van de villa’s af te huren. Met groepen vanaf 35 personen heb je het restaurant en het terras exclusief voor jullie groep. Ben je met een kleinere groep? Dan kun je het restaurant afhuren tegen een meerprijs of dineren op het terras van 1 van de villa’s.

Deel deze droomplek

Trouwlocaties in de regio

Agriturismo San Galgano

Toscane, Italië

Borgo Castello Panicaglia

Umbrië, Italië

Castello del Trebbio

Toscane, Italië