Een heel weekend de liefde vieren op een prachtige bestemming, in plaats van één dag in Nederland. Wie wil dat nou niet? Een intieme bruiloft in een schitterende omgeving, een bruiloft zonder verplichtingen, die zowel voor jullie als voor de gasten onvergetelijk is. Natuurlijk zijn er genoeg redenen te vinden om te trouwen in het buitenland. Twijfelen jullie toch nog? Dan hoop ik jullie te kunnen overtuigen met deze 8 redenen, want een buitenlandse bruiloft gun ik iedereen!

8 redenen om te kiezen voor een buitenlandse bruiloft

1. Langer genieten

Een bruiloft in Nederland duurt vaak maar 1 dag. Doordat alles op 1 dag gepland is, is het vaak een hele lange dag en veel minder relaxed dan wanneer je de bruiloft over meerdere dagen verspreid. Als je in het buitenland trouwt, kies je er toch al snel voor om langer te genieten van het huwelijk. Laat bijvoorbeeld de gasten een dag voor de bruiloft aankomen en geniet samen met je gasten van de voorpret voor de bruiloft. Organiseer een welkomdiner en geniet alvast met alle gasten. Ook de dag na de bruiloft kun je ervoor kiezen om nog even lekker na te genieten samen met je gasten.

2. Het weer

Afhankelijk zijn van het Nederlandse wisselvallige weer, dat is niet echt een pretje. Je wil niet dat je mooie buitenbruiloft (letterlijk) in het water valt. Trouw je in Spanje of Italië, dan is de kans een stuk kleiner dat het regent. Grote kans dat je mooi weer hebt. En de zon maakt alles nou eenmaal net wat mooier.

3. Een mooie omgeving

Alhoewel de Nederlandse natuur ook heel mooi kan zijn, vinden we toch vaak de omgeving in het buitenland het mooiste. Daar zie je in de natuur wat je niet elke dag ziet. Spectaculaire bergen, mooie stranden, speciale vergezichten en gezellige dorpjes. Tijdens de ceremonie kun je genieten van de mooie omgeving, maar ook voor de foto`s is dit een groot pluspunt.

4. Genieten van de lokale keuken

Is eten voor jullie een van de belangrijkste dingen tijdens een bruiloft? Zijn jullie gek op de lokale keuken in het land waar jullie graag willen trouwen? Dan is dit zeker ook een reden om te kiezen voor een buitenlandse bruiloft. Tapas of pizza kun je ook in Nederland eten, maar dat is lang niet zo speciaal als de tapas in Spanje of de pizza in Italië.

5. Een intieme bruiloft

Geen bruiloft met verre familieleden die je alleen op een verjaardag ziet .Geen verplichtingen qua uitnodigingen. Als je graag een kleine bruiloft wil, met alleen de mensen die je echt graag om je heen hebt, kan een bruiloft in het buitenland ook een mooie oplossing zijn. Bijna iedereen begrijpt immers dat je niet zoveel gasten uit kunt nodigen bij een buitenlandse bruiloft als in eigen land.

6. Een bruiloft zonder verplichtingen

Een bruiloft in Nederland heeft vaak een bepaalde volgorde, bepaalde dingen die niet kunnen missen op een bruiloft. Natuurlijk zijn er geen verplichtingen, maar zo kan het soms wel voelen. Terwijl als je in het buitenland trouwt, je lekker alles anders kunt doen. Gooi het programma om en doe precies dat wat jullie beiden blij maakt. Ook zal het stressgehalte waarschijnlijk een stuk lager liggen dan tijdens een bruiloft in eigen land. De relaxte vibe van het land is direct voelbaar en doordat je alles op jullie eigen manier doet, geeft dat al snel een ontspannen gevoel.

7. Voor jullie onvergetelijk maar ook voor jullie gasten

Een bruiloft in het buitenland is uniek en zal ontzettend speciaal zijn. Gegarandeerd dat iedereen over deze bruiloft zal napraten.

8. De prijs

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, hoeft trouwen in het buitenland helemaal niet duurder te zijn. Sterker nog, als je in het buitenland trouwt kun je zelfs besparen. Vaak nodig je minder gasten uit, wat erg scheelt in de kosten. Ook is het eten en drinken in veel landen goedkoper dan in Nederland. Plakken jullie er direct jullie huwelijksreis aan vast? Dan scheelt het ook al jullie vliegtickets. Wil je meer weten over de kosten van een buitenlandse bruiloft? Kijk dan hier.