Real wedding

Een intieme bruiloft onder de Toscaanse zon

Joanne en Tom wilden graag een intieme bruiloft, die langer zou duren dan 1 dag. Er echt even tussenuit, weg van de rest van de drukke wereld. Genieten met iedereen die hun lief is. Al snel besloten ze dat op te zoeken in Italië. Ze bezochten 5 verschillende locaties in 1 weekend, maar het was direct duidelijk dat Villa Palagetto dé locatie ging worden. Voor hen had deze locatie het allemaal: een fantastische eventmanager, een prachtig uitzicht, precies voldoende kamers en genoeg ruimte om de hele bruiloft op de locatie te organiseren. En het eten en de wijnen waren ook nog eens fantastisch. Het plannen kon beginnen…

Trouwen in het buitenland

“Het was heel bijzonder om in het buitenland te trouwen en ook onze gasten waren enthousiast, al was het ook ingewikkelder dan wanneer je in Nederland trouwt. Wij regelden en betaalden alles op de locatie, maar we vroegen onze gasten om zelf de reis te regelen. We realiseerden ons wel dat je veel vraagt van de gasten om een heel weekend (in ons geval ook zonder kinderen) naar Italië te komen.

Gelukkig was de organisatie vanuit de locatie heel goed. Fabrizio, de eventmanager, was enorm behulpzaam. Vanuit de locatie kregen we ook een weddingplanner aangeraden om zaken zoals bloemen en verlichting te regelen. Over deze weddingplanner zijn we wat minder te spreken, maar alleen maar lof naar Fabrizio en zijn team! Dankzij de tips van Wietske van Buitenlandse Bruiloften en de hulp en organisatie van Villa Palagetto hebben wij een droombruiloft gehad. Hier zijn we jullie voor altijd dankbaar voor!”

In het zwembad met een goed glas wijn

“De bruiloft was perfect. Genieten in de zon met iedereen die je lief is, in het zwembad met een goed glas wijn, heerlijk eten en drinken het hele weekend lang, de uitzichten… Alles was zoals verwacht, maar dan nog mooier!”

De kers op de taart

“We zijn in Nederland voor de wet getrouwd. In Italië heeft mijn moeder de symbolische ceremonie geleid. Hier hebben we ook onze persoonlijke geloften naar elkaar uitgesproken. Ik zou dit iedereen aanraden, ook wanneer je in Nederland trouwt. Je laten trouwen door iemand die zo dichtbij je staat, is echt heel bijzonder! We kijken terug op een heel bijzonder weekend, met als kers op de taart toch wel het diner op de dag zelf: een zesgangendiner met bijpassende wijnen, met uitzicht op de wijngaarden!”

Tips voor aanstaande bruidsparen

“Organiseer de bruiloft zoals jullie dat willen. Laat je niet leiden door verwachtingen en eisen van anderen. Dit is echt jullie dag. Daarnaast willen we onze foto- en videograaf nog even tippen. Due-is-due wedding. Het kiezen van deze foto- en videograaf is een van onze beste keuzes geweest!”

Dankzij de tips van Wietske van Buitenlandse Bruiloften en de hulp en organisatie van Villa Palagetto hebben wij een droombruiloft gehad.

Joanne & Tom

De locatie

Villa Palagetto

Op 800 meter van het middeleeuwse stadje San Gimignano staat deze prachtige eeuwenoude agriturismo met een middeleeuwse toren. Daarnaast heeft het een groot zwembad en een restaurant.

De locatie bestaat uit twee verschillende delen, Palagetto di Sotto en Torre Palagetto.

Bekijk deze locatie

Deel deze real wedding