Real wedding

Mooie Italiaanse bruiloft die even in het water dreigde te vallen.

Mark en Anniek zijn verloofd in Italië en wilden de bijzondere sfeer van de verloving graag met hun gasten delen tijdens hun bruiloft. Er zit dus maar 1 ding op: trouwen in Italië! Na een lange zoektocht naar de ideale trouwlocatie vinden ze een pareltje en komen ze tot ontdekking dat deze op een paar honderd meter ligt van de plek waar ze verloofd zijn. Alsof het meant to be is…

Intieme Italiaanse sfeer

Mark en Anniek zijn eerder al gast geweest op 2 verschillende buitenlandse bruiloften, in Spanje en in Frankrijk. Beide keren waren ze onder de indruk van de magische sfeer die dit met zich meebrengt. Het zijn vaak intieme bruiloften, waarbij iedereen toch makkelijker de connectie met elkaar zoekt dan tijdens een eendaagse bruiloft in Nederland. Bovendien zit iedereen in de vakantiestemming, wat bijdraagt aan een positieve sfeer. Mark en Anniek gingen op zoek naar een typisch Italiaanse locatie waar je de hele dag op de locatie kan blijven, maar wel steeds in een andere setting. Zoals een ceremonie onder een olijfboom en het diner op een binnenplaats.

Na een zoektocht kwamen ze bij Buitenlandse Bruiloften terecht en besloten ze een aantal locaties te bekijken. Ze boekten een vlucht en gingen op pad. Terwijl ze naar Quercia reden, kwamen ze ineens langs de verlovingslocatie die heel toevallig op een steenworp afstand lag van Quercia al Poggio. Het voelde direct alsof het voorbestemd was.

Ze kwamen in het donker aan, maar zagen al meteen hoe mooi het was. Voor de vergelijking hebben ze nog de andere locaties bezocht, maar eigenlijk was de keuze al gemaakt toen ze de volgende ochtend de gordijnen opendeden en uitkeken over de prachtige wijnvelden…

Paniekmoment

Een paar dagen voor de bruiloft geven ze ineens heel slecht weer aan voor de dag zelf. Ineens moesten Anniek en Mark een plan B verzinnen voor de verschillende momenten van de bruiloft. De dag voor de bruiloft werden ze wakker in een grote storm. De stroom viel uit en ze hadden geen water meer. Totale paniek! Sommige gasten waren zelfs op het verkeerde vliegveld in Italië geland vanwege het noodweer. Uiteindelijk komt bijna iedereen uiteindelijk toch nog de dag voor de bruiloft aan op de locatie en houden ze de pizzaparty binnen. Ze dachten alleen maar: “Alles wat nu valt, valt morgen niet meer.” En ze kregen gelijk! De ceremonie kon buiten plaatsvinden en ze konden ook heerlijk buiten dineren op de prachtige binnenplaats. Precies zoals ze wilden!

Zwaaiende servetten

De bruiloft bestond uit een aaneenschakeling van mooie momenten. Mark vond het moment het mooist dat Anniek aan kwam lopen met haar vader voor de ceremonie. Anniek kiest de mooie informele ceremonie en Mark`s persoonlijke geloften uit als haar favoriete momenten. Een ander moment om nooit te vergeten was het moment dat Mark en Anniek aan kwamen lopen bij het diner. Iedereen verwelkomde ze met zwaaiende servetten, wat een Italiaanse traditie is.

Advies van Mark en Anniek voor toekomstige bruidsparen.

“Als je zelf veel wilt organiseren en dus geen weddingplanner nodig hebt, denk er dan wel aan om een weddingcoördinator in te huren. Dit is goedkoper dan een weddingplanner en deze persoon ontzorgt je vanaf een paar maanden voor de bruiloft en natuurlijk op de dag zelf.

Wij hebben het contact met Wietske van Buitenlandse Bruiloften als heel fijn en professioneel ervaren. Ze heeft ons goed geholpen bij het vinden van onze droomlocatie.”

Wietske heeft ons goed geholpen met het vinden van onze trouwlocatie.. Quercia al Poggio is echt een droomlocatie!

Mark & Anniek

De locatie

Quercia al Poggio

Quercia al Poggio is een 18e eeuwse villa, gelegen in het heuvelachtige landschap van de Chianti. Hier worden wijn- en olijfgaarden afgewisseld met ommuurde stadjes en kronkelende weggetjes. Het ligt op korte afstand van het mooie stadje San Gimignano.

Bekijk deze locatie

Deel deze real wedding